Paul Blok -De sprong in de tussenruimte- - Advaitaweb

Advaitaweb
Over het bezongen absolute
Ga naar de inhoud
De sprong in de tussenruimte, is geschreven door Paul Blok. Voor de kenner van de wat serieuzere uitgaves op het gebied van mystiek en advaita zal de naam niet geheel onbekend zijn, gezien eerdere uitgaves van zijn hand.
Voor de oprechte belangstellenden aangaande onderliggende levensvragen, zal ook dit werk van betekenis zijn.
Mij greep het al direct aan, omdat de inhoud mij uitnodigd tot welhaast dezelfde refelectie, als dat ik het werk van Meister Eckhart, Ramana of de Boeddha, opsla. Namelijk niet het haastige consumeren van voorgebakken ideeen, conclusies en andere avonturen, maar omdat het boek consequent uitnodigt tot innerlijke toetsing, zelfonderzoek en dialoog. Boeken waar ik lang van kan genieten en steeds weer helder licht werpen op onbekende landschappen.
Dit boek valt in dezelfde categorie wat mij betreft.

Aan de hand van vijf thema's neemt hij ons mee op een innerlijke pelgrimage. De duiding van onze " tussenruimte " de ruimte waarbinnen bij nadere beschouwing zich alles afspeelt zoals o.a. lichaam, denken en voelen, (zelf duid ik het meer als " de echte stilte " stilte die niet afhankelijk is van de wel of niet aanwezigheid van geluid ) speelt in de behandelde thema's een kernrol.
Paul trakteert ons, in deze prachtige gids, ook op 100 oude (licht) citaten die weliswaar duizenden jaren oud zijn, maar bij herlezing altijd nieuw en actueel.

Ik vond het boek fijn om te lezen, zeker ook gezien de stijl, doordrenkt van mildheid, compassie en poezie.  
Een aanrader.

Volker Hinten

De sprong in de tussenruimte
Paul Blok
Uitgeverij van Warven
isbn 978 94 93175 36 5
toppie
Advaitaweb is de website van Volker Hinten. Advaitaweb bestaat sinds 2001 en heeft als opzet toegankelijke, niet commerciƫle informatie over advaita en aanverwante onderwerpen te verstrekken aan belangstellenden. Advaitaweb wordt gesponsord door www.mindfulness-holland.nl
Meditatiegroep
Zie website badgastenkerkje Wijk aan Zee
Over  Advaitaweb
1
Agenda
Advaitaweb. Een geschenk voor jou van www.mindfulness-holland.nl

2
Zondag 27 juni 12.00 uur Advaita, meditatie en klankschalen. Met Volker Hinten en Jan Paul van der Mey. Inloop vanaf 11:30, duur: ongeveer 75 minuten, Vrijwillige bijdrage. Aanmelden via badgastenkerkje Wijk aan Zee
Terug naar de inhoud